Casa das Andorinhas

Omgeving

Wij beschikken over veel kennis van en informatie over de omgeving zodat we u goed kunnen informeren over de verschillende uitstapjes die u kunt maken. Of u nu houdt van cultuur, wandelen, golfen, natuur, strand en dolfijnen of uitgaan in de stad, dit is allemaal binnen een afstand van een uurtje te doen. Ontdek het verrassende schiereiland Setúbal en al het moois in de direkte omgeving.

U bent van harte welkom.


Palmela

Op 7 kilometer afstand bevindt zich het plaatsje Palmela. Een mooi oud stadje waarin u door de smalle straatje omhoog gaat naar het kasteel vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de baai van Setúbal, het schiereiland Troje en natuurpark Arrábida. Aan de andere kant kunt u Lissabon zien. Palmela is beroemd om zijn wijnen die vele prijzen hebben gewonnen. Het jaarlijkse grote wijnfeest vindt plaats eind augustus en is beslist de moeite waard.

Meer foto's


Arrábida

Een schitterend kustgebergte: de Serra da Arrábida. In 1976 werd het een natuurpark. Het heeft een oppervlak van 11.000 ha land en 6000 ha zee. Het is een prachtig wandelgebied met bijzondere planten en dieren. Het gebergte stijgt steil op uit zee en lijkt daardoor veel hoger dan het in werkelijkheid is. De top heeft een hoogte van zo'n 500 meter. De uitzichten zijn er spectaculair. In het noorden kan men Lissabon zien liggen en in het zuiden de oceaan en de kuststrook van de Alentejo. Grote delen van de Arrábida zijn bedekt met laag struikgewas en kleine bomen, waarvan het groen contrasteert met het wit of grijs van de kalkrotsen. Aan de voet van de rotsen ligt een van de mooiste baaien ter wereld., zeer geliefd bij de bewoners van Lissabon en Setúbal. Van massatoerisme is echter geen sprake.

Meer foto's


Setúbal en Troia

Setúbal is een mooi oud havenstadje aan de Sado met tal van visrestaurantjes, bekend om zijn sardientjes en zeevruchtgerechten. Probeer vooral de choco frito (gefrituurde inktvis). Het heeft een grote overdekte vismarkt met rijkversierde tegelplateaus. Hier kunt u alle streekprodukten krijgen. Setúbal is een erg mooi stadje met eeuwenoude kerken, een kasteel erg leuke pleintjes en een vissershaventje met kleurrijke vissersbootjes. Het is ook een leuke stad om uit te gaan met de vele pleintje en cafeetjes. Een van de beroemdste drankjes hier is Moscatel de Setúbal, een veelbekroonde zoete likeur van moscateldruif. Vanuit Setúbal kunt u een boottochtje maken om de dolfijnen van dichtbij in de Sado te zien zwemmen. De stranden behoren tot de mooiste van Portugal, klein gezellig en niet te druk. Met de boot kunt u naar Troia met zijn lange witte stranden en duinen. Een echte aanrader voor een dagje zon, zee en strand.

Meer foto's


Sesimbra

Sesimbra is ook een mooie kustplaats met een oud centrum en een boulevard langs het strand met tal van restaurantjes. Hier bevindt zich ook een van ' de drie kastelen van Arrábida' Vanuit hier kunt u verder naar Cabo Espichel, het uiterste puntje van het schiereiland, waar op de hoge kliffen een oud pelgrimklooster staat.

Van hieruit kunt u ook het strand van Meco bezoeken, een iets drukker, zeer populair strand met strandpaviljoens. Dit is een prachtig plekje om de zon in de zee te zien zakken!


Wijnroute

Voor mensen die van wijn houden is een uitstapje langs de adega's zeer de moeite waard. U kunt hier proeven van uitstekende streekwijnen waarvan velen zijn onderscheiden met medailles op wereldniveau. De streek staat ook bekend om zijn heerlijke kaas en gebak, beslist proeven!